2014-05-08 3075 瀏覽
係openrice見到新城市廣場呢間日本料理~今助。一直知佢價錢略貴,但可惜其他店比較滿人龍,唯有懷住試下心態當晚餐啦黃金時段八點鐘,我只需排三張台,但見門面佢啲野食display 都幾靚,照殺晚市平均套餐約140-180不等,內容有鰻魚飯,魚生飯,鍋物,壽司等,份量都幾大。我叫了145元的牛肉蛋烏冬鍋配六件壽司及三色刺身。原本呢個set 配海鮮麵豉湯烏冬,我詢問可否自由更改鍋物,仲肯自己平多十元服務讚整體呢間既壽司同刺身最讚,一睇光澤已經知新鮮,特別係帶子,係中型size,比一般壽司店水準高同大件,個tuna 就ok la,一向tuna 拖羅位先好食,但呢二件tuna都ok.另外配上三色刺身, 鱆紅魚同三文魚夠肥美配上中型size 蝦,蝦頭既膏bit 出黎。正到牛肉蛋湯烏冬,甜豉油湯底,相比刺身類,冇咁出色,湯底比較淡微甜,有流心蛋相伴湯汁,比較好。牛肉勁多味道似吉野家既牛,反而粗身烏冬有驚喜,彈牙,浸耐了都不會太淋,份量多食極唔完。其實今助定食份量幾大,如一個女仔食一定食,應該太飽,所以我同老公share,佢再叫咖哩豬肉烏冬“約80 元”,點知原來咖哩烏冬既份量係比我既鍋物,至少多

黃金時段八點鐘,我只需排三張台
,但見門面佢啲
野食display 都幾靚,照殺

服務讚

整體呢間既壽司刺身最讚,一睇光澤已經知新鮮,特別係帶子,係中型size,比一般壽司店水準高同大件,個tuna 就ok la,一向tuna 拖羅位先好食,但呢二件tuna都ok.

另外配上三色刺身, 鱆紅魚同三文魚夠肥美
配上中型size 蝦,蝦頭既膏bit 出黎。正

其實今助定食份量幾大,如一個女仔食一定食,應該太飽,所以我同老公share,佢再叫咖哩豬肉烏冬“約80 元”,點知原來咖哩烏冬既份量係比我既鍋物,至少多一半烏冬。
咖哩普通唔夠味,要另外加七味粉,豬肉份量得幾塊
,鞋口,不推薦。

2014-05-08