2022-06-18 492 瀏覽
如此抵食嘅越南餐廳經已榮升版主嘅週末飯堂,拼了條小命去推介俾未曾一試嘅朋友!雖然係連鎖餐廳,但食過幾次都水準依然,好足料好大碟(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)手打牛丸粉 | 8/10力推力推!呢度嘅牛丸係近幾年食過最有驚喜!牛味好濃,一野咬落去油花四濺,每啖都為佢如斯肉汁鮮嫩而被受感動!juicy嘅牛丸買少見少,早排去某某出名潮州粉麵店光顧都失落收場ಥ_ಥ 今次食到粒咁肥美嘅牛丸,內心深處簡直有如波濤洶湧(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵) 湯頭帶半絲甜味,但未夠鮮美,如果叫半生熟牛河,個湯就會更加濃郁了燒牛柳沙律 |8/10好滿意牛肉嘅quality 同 portion! 首先,肉質唔靭!好重要所以一黎要mention咗先!前排食過一間泰菜(敬請期待之後嘅post),個燒牛肉靭過吹泡膠,咬口十足呀真係…𡁻極都唔鬆真係好難攪但呢度啲牛肉有翻咁上下誠意,好食!仲要好大兜,滿滿都是肉肉,如果多翻啲菜就更balanced了!同埋好特別地有炸芋絲,好香口,配埋一齊食好過癮 (影到好細份,但其實墊底都係牛肉,呢一碟好啱食肉獸!唔係個啲食唔飽人嘅孤寒鬼沙律)芽莊炒飯 | 5/10 難以形容嘅心情(汗)絕對唔可以話佢難食,但… 我

手打牛丸粉 | 8/10

燒牛柳沙律 |8/10

芽莊炒飯 | 5/10

難以形容嘅心情(汗)絕對唔可以話佢難食,但… 我會覺得似普通炒飯加啲泰式定唔知越式嘅香腸(似台灣夜市香腸),臨尾再瀋幾粒花生咁啦(⊙_⊙) 味道實屬正常,但毫無特色可言,唔會再叫
  • 燒牛柳沙律
  • 手打牛丸粉