2019-08-01
最近旺角開咗一間居酒屋,今日就同屋企人一齊黎食晚餐。食物嘅種類花多眼亂,令到選擇困難症嘅我唔知食咩好,於是最後決定嗌$988特選四人前石鍋火鍋套餐,咁就唔使煩惱食啲咩啦!日式炸雞炸得香脆,雞肉依然保留肉汁,食落去唔會單調。特別推薦和牛他他,牛肉依然保持淡淡粉紅色,配埋底下嘅洋蔥一齊食用,牛肉香口,洋蔥爽口帶點酸,係好開胃嘅餐前小食。大阪燒即叫即製,熱辣辣,份量十足,醬汁好惹味。一人有一隻燒廣島蠔,醬汁令到蠔嘅味道更加昇華,而且一啲腥味都冇。雜錦天婦羅🍤香脆,大蝦新鮮,番薯甜美。重點係美國安格斯牛眼片 400g,店員會先將石板燒熱,然後再將肉片放上石板上,靠石板嘅熱力將肉類煮熟。咬落去啖啖肉汁,肉質軟嫩,肉味香濃,而且份量真係好誇張,我覺得六個人share都得。牛肉鍋嘅壽喜燒湯底好鮮甜👍🏻燒飯糰茶漬飯嘅食法好特別,將茶倒入飯團中,有淡淡茶香,可以解膩。另外呢度嘅飲品都好特別,玩味一流!
日式炸雞炸得香脆,雞肉依然保留肉汁,食落去唔會單調。
大阪燒即叫即製,熱辣辣,份量十足,醬汁好惹味。
雜錦天婦羅🍤香脆,大蝦新鮮,番薯甜美。
牛肉鍋嘅壽喜燒湯底好鮮甜👍🏻
另外呢度嘅飲品都好特別,玩味一流!