2017-10-10 1188 瀏覽
今日同朋友慶祝生日, 朋友最愛吃放題, 於是我地選左呢間位於九龍城廣場裹既一間日式放題餐廳, 未入去我地已經比免費任飲SOMERSBY 蘋果酒呢個牌吸引住, 即刻心心眼呀, 哈哈…..除左蘋果酒, 仲有其他特色啤酒&飲品.我地一坐底一D都唔客氣架, 即刻點野食先, 首先緊係點放題必食既刺身啦, 有甜蝦; 北海道帶子; 非常鮮甜. 吞拿魚; 挪威三文魚; 日本鮮油甘魚; 非常肥美. 榮螺; 象拔蚌; 非常彈牙. 另外仲有蜜汁鮑片; 希靈魚; & 玉子刺身.跟住都叫左少少壽司, 有火焰芝士蟹柳&火焰芝士三文魚, 入口即溶, 仲有加州卷, 正呀. 仲點左個粟米沙律手卷, 哈哈, 細細件好得意, 仲唔太大件可以食多D其他唔同既野. GD!!之後叫左沙律同前菜, 有中華蟹籽沙律, 胡麻沙律, 泰式刺身蝦沙律, 份量一D都唔少, 沙律菜新鮮. 前菜叫左辣味螺肉 & 支豆.之於天婦羅方面我地叫左大蝦天婦羅, 蕃薯天婦羅, 南瓜天婦羅, 多春魚天婦羅, 炸漿不太厚, 剛炸起, 熱辣辣, 又不太多油, 讚!!另外叫左一D都幾飽肚既野食, 哈哈….有蟹粥 & 雞扒烏冬, 烏冬係讚岐黎架, 所以都OK架.

除左蘋果酒, 仲有其他特色啤酒&飲品.

另外叫左一D都幾飽肚既野食, 哈哈….有蟹粥 & 雞扒烏冬, 烏冬係讚岐黎架, 所以都OK架. 雞扒都唔會太鞋, 味道剛好.

燒物我地叫左蒜香燒蠔, 蒜香味重, 鹽燒海蝦, 肉質彈牙, 仲有牛舌 & 鯖魚.

仲有呢款蜆鍋, 辣辣地, 好開胃, 而且都幾厚肉.

最後緊係甜品LA, 有多種雪糕雪條任均選擇, 超滿足, 朋友都好LIKE.
2017-09-26