2020-12-02 20 瀏覽
冬天涼涼哋最想打邊爐, 之前朋友係荃灣 食過牛之鍋, 但對於我嚟講太遠, 最近發現佢喺銅鑼灣都開咗新店。我哋揀咗日式料理 +火鍋+自家甜品火鍋芫茜皮蛋湯底+胡椒豬肚湯底肉類可以選擇:美國牛肉 美國極上牛肉 紐西蘭羊肩肉特選豚肉肉類都算肥瘦均勻, 我哋都最鍾意美國極上牛肉, 厚薄適中 油脂分佈平均。 羊肩肉都算唔錯冇騷味, 豚肉夠爽口。白蜆同埋蝦都新鮮, 大大隻而且有幾多冇畀少,唔會扣單。 自助區有大量唔同款式嘅蔬菜, 生菜🥗、白菜、 娃娃菜、蕃茄🍅、粟米 🌽、蓮藕、黑木耳、 南瓜........我哋主力都係食火鍋 ,不過都嗌咗少少刺身, 甜蝦、帶子、赤貝。 另外order咗炸物芝麻雞翼 +墨魚餅, 芝麻雞翼好入味又夠香脆, 墨魚餅夠鬆脆 ,有墨魚粒粒好夠咬口。重點啤酒係任飲嘅😍😍😎😎同行友人非常開心, 嘉士伯醇滑出面都唔平, 一邊烚下烚下一邊飲飲啤酒, 無限量供應真係超正。

我哋揀咗日式料理 +火鍋+自家甜品

火鍋