2020-06-27
朋友啱啱去食完午餐, 話有任飲清酒, 咁作為清酒 + 嘆酒愛好者我哋就即晚去試下😆!雖然係平日但係可能遇著星期五, 又多人攞假變做long weekend, 所以好多餐廳 其實都好full,晏晝打去呢間嗰陣都打咗幾次先有人聽電話, 佢話室內full曬喇,所以我哋就被安排到outdoor table。佢特登安排咗最近風扇位嘅畀我哋,但係好可惜上面不停滴水😢中咗幾次頭獎之後我哋就換咗另一張枱。 我哋趕得切happy hour 時段, 喺出面佢放咗四支清酒🍶 服務員會幫我哋fill,每一次大概有180ml。 佢係有畀個盒裏面有冰 keep住sake凍嘅,好可惜之後都冇再幫我哋加過冰。出面嘅4支酒有一支酒係生酒,都幾新鮮嘅 ,另外3支及入面6枝都係大眾牌子。 選擇嚟講真係唔太多( 亦唔包 柚子酒) , 燒灼佢話係有得飲嘅,但係從來冇畀過我哋睇有邊隻。。另一間任飲清酒 比較多選擇🤔嘢食方面我哋坐室外嘅選擇十分之少😭 淨係得一版 食物menu有得揀。 關東煮都話不serve outdoor tables😩 我哋叫咗銀雪魚西京燒,炸白蝦,螢光魷魚, 牛油煙肉帶子粟米, 串燒牛舌心($68 一串) 🍴
總括嚟講 質素 係可以嘅,但係要坐返入面。。。 價錢係中上,我哋三個人 任飲, 叫咗 5樣佐酒小食,total around $1880 ( 佢第一次拎張單呢嗰陣完全唔係我哋張枱!😵😳如果真係飲醉咗 冇睇清楚張單就畀貴咗啦😫)
👍🏼讚嘅地方係佢個廁所冷氣好夠,乾淨,播嘅音樂好似去咗spa咁😂
銀雪魚西京燒
炸白蝦