2018-10-06
我好鍾意食韓燒,不過出面單點嘅韓式餐廳實在太貴啦,一碟肉都講緊二百幾蚊Orzz,都係任食抵啲,唔需要限住限住食!所以呢一日我同朋友上OpenRice搵左一間叫堅韓牛,可以話係冇介紹錯。任食食到飽,牛肉仲要好高質添!推介送咗個牛肋骨湯煲,原本都唔知有得送,香噴噴的。超好飲,調味啱啱好,肉質好軟林,相信煲左好耐,先有呢個效果。。有刺身拼盤送(free),有八爪魚和三文魚,三文魚厚身,魚油豐富,喺韓燒放題店來講唔錯,為晚餐帶來一點點驚喜韓式美國安格斯肉眼超長,差不多有塊面咁大,食落去啖啖肉多汁,勁juicy!!!韓式美國安格斯牛肋骨都唔錯,啖啖肉,牛肉味香濃。仲有美國安格斯一口牛粒,超多肉汁阿!靚牛,勁靚的花紋,好多肉汁。除左牛,仲叫咗啲五花腩、雞柳、芝士腸等等,樣樣都好好食。特別係笑得香噴噴嘅五花腩,燒得外皮香脆,內裏肉汁多。韓燒除咗瘋狂食肉之外,仲要食下啲海鮮,包括有海蝦、多春魚、青口等等,仲叫咗啲薯仔片、菠蘿片、和燈籠椒,點少得蔬菜類? ?仲可以叫火鍋添,我哋叫咗一個泡菜鍋,味道辣辣地幾好食,不過太飽嘅原因我哋都唔係叫咗好多火鍋配料!瘋狂食燒肉用盡晒啲quota 。。。韓式紫菜飯卷係幾
送咗個牛肋骨湯煲,原本都唔知有得送,香噴噴的。
靚牛,勁靚的花紋,好多肉汁。
除左牛,仲叫咗啲五花腩、雞柳、芝士腸等等,樣樣都好好食。
特別係笑得香噴噴嘅五花腩,燒得外皮香脆,內裏肉汁多。
韓式紫菜飯卷係幾好味,可是飯粒硬左少少囉,唔太推介。。
仲有其他小食同埋飯類, 提供好多好多嘅選擇,不過驚會飽。
牛肉好高質,食肉獸可以一試,任食唔嬲,超滿足的一晚
唔少得飲品任飲