2021-09-02
辛勞左一日都未食過野 一早5:15就去左食晚餐🧑🏻🍳🧫 咁肚餓 緊係去附近餐廳食任食邊爐😂…樓面都好整潔而且座位寬敞舒適😇 所有野都排列整齊~ 首先揀左個雞煲黎食先😛 🥕雞煲有雞、鴨、豬手煲任食😋 但我鐘情滑滑的雞肉😋 開頭都有啲擔心雞肉份量太多 會食唔到其他野 好彩份量適中! 雞煲醬料調配得又香又辣😋 最緊要雞肉係新鮮雞😍食完雞雞就換一個鍋打邊爐🍲🥕滋補藥膳鍋 睇得出落左好多藥材煲出黎😋 幾清甜 更易食出食材既鮮甜味😋 配料方面… 有超級多.. 除左紙仔上邊既選擇 仲有幾個雪櫃任你揀。 🥕海鮮方面個人覺得蝦同吊桶仔係可以怒叫🤤 因為超級新鮮同彈牙🥕肉類方面 淨係試左佢既美國肥牛,但都幾驚喜,牛肉有啲厚度 唔係超級薄切!而且睇上去花紋都幾靚😍任食黎講質素好高😚 店員有介紹可以每人加$100 任食靚牛~ 我覺得下次可以試下 🥕丸類腸類方面選擇都係超級多 重點係佢有廚師腸!! 仲有個芝士波波腸🥕甜品方面除咗雀巢雪糕之外仲有三款唔同口味嘅雪條俾大家揀🤤 但我都係食返雀巢原味
樓面都好整潔而且座位寬敞舒適😇
🥕雞煲