2017-10-02
今日我朋友話好想食生蠔,但係又想慳住荷包,所以我決定帶佢嚟呢度,因為上次嚟過,好抵嘅價錢食到高質素嘅生蠔同松業蟹腳,一定滿足到佢嘅要求,我地都係比較早到唔使等位。一般嘅燒肉放題店嘅壽司通常都係麻麻,唔會食太多,但我就推介我朋友喺依度可以放肆咁食壽司,因為佢哋做嘅壽司的確非常有水準,首先佢哋嘅刺身魚生真係好新鮮,壽司飯亦keep到好黏黏質感,唔會好乾,賣相好精緻,係日本料理餐廳嘅水準,刺身方面都一如既往嘅鮮甜好咬口 。可加錢升級任食松葉蟹+生蠔! 不過依家已經冇咗上次嚟食嘅超大隻赤蝦啦,原來店員話來貨貴左好多返唔到貨啦,可惜!於是食生蠔食過夠本啦!生蠔鮮甜夠大隻,海水味重,咬落去有軟滑口感。雖然店舖小小,但肉類方面種類算多,而且醃得好入味。我就幾鍾意呢個蟹子芝士青口,燒溶咗啲芝士配搭青口,入口非常滋味。餃子亦做得唔錯,皮薄餡料多肉汁。每次來都食好多兜牛油粟米,好香甜,一路傾計會食到唔停口。滿足哂食生蠔刺身兼燒肉既慾望,埋單都只係每人3百多,抵丫!
雖然店舖小小,但肉類方面種類算多,而且醃得好入味。
每次來都食好多兜牛油粟米,好香甜,一路傾計會食到唔停口。
滿足哂食生蠔刺身兼燒肉既慾望,埋單都只係每人3百多,抵丫!