2023-09-26
最近觀塘開咗間新嘅日式燒肉店身為燒肉控嘅我即刻訂檯餐廳嘅裝潢佈置走日式風格俾人一種柔和舒適嘅感覺座位亦好闊落同舒服有多款靚肉選擇 仲有海鮮🦐🔸Lv.3 極上安格斯牛小排海鮮放題 $438放題分咗5個level,今次我叫咗佢中價位嘅lv.3放題,總共有100款美食揀!入座後會送上一壺煙燻壺漬封門柳同埋一盤竹牛肉海鮮九宮格。原條封門柳經過煙燻同埋壺漬後非常入味,燒完之後肉質嫩滑,口感好有嚼勁。九宮格有六款牛肉同埋正款海鮮,牛肉每款嘅色澤都好靚,最有驚喜嘅係牛小排,食落好juicy,牛味亦好香濃。海鮮有青口、帆立貝同埋螺肉。🔸前菜/沙律選擇都幾多,除咗有味付螺肉、中華沙律、芝麻八爪魚之外,仲有Lv.3先食到嘅中華海蜇,食落爽口開胃。🔸牛肉類有多種牛肉部位選擇,包括牛吞、牛肋肉、牛頸脊等等。我最推介嘅就係Lv.3先有嘅美國Prime原塊牛板腱,佢嘅油脂分佈好靚,食落油脂感豐富,同時牛味亦好香濃,好味到encore 咗幾碟!🔸豚肉/雞肉類雖然呢間燒肉店主打高質牛肉,但佢哋嘅豚肉同雞肉都毫不遜色,有成十幾款豚肉同雞肉選擇。🔸海鮮類餐廳嘅燒海鮮好高質,款式選擇多之餘仲好新鮮。大海老肉質實正彈牙,原條
身為燒肉控嘅我即刻訂檯
🔸前菜/沙律
🔸牛肉類
🔸豚肉/雞肉類
🔸海鮮類
餐廳嘅燒海鮮好高質,款式選擇多之餘仲好新鮮。大海老肉質實正彈牙,原條魷魚筒燒完之後香氣撲鼻,口感爽嫩,仲有廣島蠔同埋帆立貝任食。
🔸日式料理
除咗燒肉同海鮮外,仲有十多款日式料理選擇,包括有玉子燒、炸芝士年糕、炸雞軟骨等等,總有一款啱心水。
🔸自助區
餐廳嘅自助區放咗飯類同麵類,除此之外,飲品、甜品、雪糕等等都可以喺自助區到自取,非常方便。
🔸優惠
適逢新開張,凡惠顧Lv.3或以上級別嘅放題套餐,就可獲贈清酒煮特大帶子一隻。