2021-10-15 157 瀏覽
滿心期待咁去食 但有啲失望台式食物 我覺得幾好食既但大閘蟹類食物 就好普通大閘蟹粥 無咩蟹味 似白粥蟹粉水餃 就普通水餃台式飲品都算款式多 幾好到大閘蟹 咁佢話明 上蟹先開始計時 呢樣好抵讚既,上蟹速度 就一般 有一次上蟹已經叫下一轉 但食哂都仲未有新一碟 等咗10幾分鐘先有 但之後就算快既但重點黎喇 講明食88分鐘 我明明聽到佢同隔離幾枱 最後10幾分鐘嘅時候 都問使唔使落多一轉蟹 到我哋嘅時候就冇問 咁岩佢同我哋講最後10幾分鐘之前 我哋已經落咗一轉 咁等咗幾分鐘 都仲未有 我就問吓有冇幫我哋落到啦,就係報10幾分鐘嗰位職員 同我地講要交返枱俾佢,所以冇架喇 咁我哋就話 我哋食得切個喎 都未夠鐘,佢仲話已經比多左10幾分鐘我哋 但我一望住張單同佢計時間 我話咁都仲有10幾分鐘喎 你未俾多時間我 限時內個喎 佢先至OK咁好啦 到上最後一轉 我哋同枱有一位朋友最後一隻係死蟹 臭既 嗰陣時都未夠鐘嘅 咁就叫佢可唔可以幫我哋換啦 咁因為我哋唔係食最細隻嗰款,我哋已經話換隻細嘅都OK如果未蒸得切嘅話,叫我哋交枱嗰位女士就衝左過嚟,話我哋夠鐘冇得換 咁果下我哋就話OK 之後我哋諗住影隻蟹嘅相
滿心期待咁去食 但有啲失望

台式食物 我覺得幾好食既
但大閘蟹類食物 就好普通
大閘蟹粥 無咩蟹味 似白粥
蟹粉水餃 就普通水餃
台式飲品都算款式多 幾好

咁好啦 到上最後一轉 我哋同枱有一位朋友最後一隻係死蟹 臭既 嗰陣時都未夠鐘嘅 咁就叫佢可唔可以幫我哋換啦 咁因為我哋唔係食最細隻嗰款,我哋已經話換隻細嘅都OK如果未蒸得切嘅話,叫我哋交枱嗰位女士就衝左過嚟,話我哋夠鐘冇得換 咁果下我哋就話OK 之後我哋諗住影隻蟹嘅相 佢就衝過嚟想收咗我哋隻蟹 我朋友話想影張相 佢一開始都諗住唔俾我哋影 想格硬收走 最後佢將隻蟹俾咗我 我哋即刻求其影左一張 果下佢就即刻話 可以換返俾我哋,但嗰一刻我哋已經唔想再要了

咁我就睇返時間 我地張單 6點38分入單 我地想換既時候 至少仲有5分鐘 但佢又再講話其實已經比多左十幾分鐘我哋,但到最後一刻我哋走嗰下 我影張單同嗰一刻嘅時間 其實嗰一刻先係啱啱好夠鐘🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️

大家如果食嘅話 我諗食最細嘅size已經OK 因為最細嘅size會上得快啲,我見隔離枱想得好快 而且有一兩轉 我見到溝咗一啲細蟹入去 同埋最好計清楚啲時間 小心啲佢哋呃你

有啲職員嘅態度真係麻麻 好後生嗰個嘅就話佢唔係負責呢啲 可以負責嗰個人 就態度惡劣 如果我唔識計數 就真係以為佢比多左10幾分鐘我

總括黎講 如果唔係最後尾果10幾分鐘 我覺得係OK嘅,但最後嗰10幾分鐘 就令我決定唔會再幫襯了

2021-10-15