2016-10-15 1844 瀏覽
大閘蟹季節又到,出親去食都係兩至三隻蟹連小菜套餐,總覺得唔夠喉,我同友人係大閘蟹迷,剛好搵到依間本身做開日泰式放題店推出時令任食大閘蟹放題,所以黎左試下外面設有沙律吧、甜品櫃同飲品櫃,全部都係自助形式當然坐低先叫其他野食醫左肚仔先<<魚露燒大蝦>> 以為係基圍蝦,估唔到真係大蝦,蝦肉燒得爽口彈牙<<飛天炒通菜>> 炒得幾入味,真係似足泰國餐館味道,食落幾爽脆<<創意火炙壽司: 醬漬三文魚、和牛、芝士花蝦、鰻魚、芝士三文魚>> 本身都好鍾意食炙燒壽司,依度整得幾好味,全部都整得細細件,可以一口食,叫左兩轉<<紫芯香芋丸>> 熱辣辣,炸得好香脆,香芋餡好滿,好濃既芋味,好好食<<大閘蟹>> 到食主角啦,一次叫左六隻,即叫即蒸,蟹重3.5-4兩,蟹黃金黃色,都幾新鮮,食落好香,沾醋食去重油膩感,任食既話確實幾抵食,我地都叫左兩轉<<榴蓮糯米糍>> 大大粒,內餡滿榴蓮肉,味道好香<<牛柳粒
外面設有沙律吧、甜品櫃同飲品櫃,全部都係自助形式
當然坐低先叫其他野食醫左肚仔先
<<榴蓮糯米糍>> 大大粒,內餡滿榴蓮肉,味道好香
<<牛柳粒>> 配左翠肉瓜一齊炒,唔會太咸,可以