2022-09-29
印象中香港唔係咁多燒肉放題店,一係唔食一食就食豪d,揀咗有黑毛和牛食嘅C餐,任食120分鐘,$598/一位!!包左110款嘢食,仲有四個盛盒,包括舟盛盒、桶盛盒、是日寶箱同極上花盛盒,見到嗰四個盒真係wow一聲,好多肉呀😍😍,最驚喜最好味係放喺寶箱裏面嘅和牛西冷,油花好靚油脂豐富,食落肥美,點生雞蛋食一流!! 食完四個盛盒都飽飽地,呢個時候就要食得有策略,用QR code落單,有個page係”日本黑毛和牛”同”名物”,我哋主力點呢兩個page嘅嘢食,食得呢個餐當然主力食和牛,以下係記憶中幾好味又推介嘅嘢食:🔘和牛薄炙壽喜燒里脊肉 (冇和牛西冷咁有油脂但一樣好食)🔘和牛里脊肉 🔘牛肉刺身壽司 🔘特上牛舌棒🔘吉列蝦吉列蠔 (夠juicy)最後唔好錯過出去拎甜品食,有個似木糠布甸嘅甜品幾好味,另外所有雪條都係明治出品,好多個味道,有選擇困難症真係企喺度揀好耐!! 😆😆超級滿足嘅一餐,普遍啲肉都幾好味特別係和牛,其實有唔少海鮮可以揀,不過今晚我哋主力食牛肉,餐廳比想像中大,平日夜晚比想像中多人,好彩坐到有列車送肉嘅卡位,我哋試過攞唔切吉列蠔個醬汁列車就走咗😅😅,所以攞嘅時候要快手啲呀!!
🔘和牛薄炙壽喜燒里脊肉 (冇和牛西冷咁有油脂但一樣好食)
🔘和牛里脊肉
🔘牛肉刺身壽司
🔘特上牛舌棒
🔘吉列蝦吉列蠔 (夠juicy)