2023-04-15
🫕我同朋友一年四季都好鍾意打邊爐,所以今日約埋佢去佐敦一間叫做大鍋口海鮮火鍋店,一齊烚吓烚吓!☺️🤓由於我哋7:30入座,所以價錢係每人 $208 (加一) ,可以任食兩個鐘,價錢嚟講都算唔錯。湯底方面我哋就揀咗鯊魚骨猴頭菇湯底,味道鮮美,適合鍾意清淡嘅人士。😋🥬🥩🍤火鍋食品種類繁多,而我哋就叫咗手切肥牛、黑豚肉片、手打蝦丸、鮮蝦滑、墨魚滑、生猛海蝦、牛柏葉、水魷魚、生猛海蝦、潮州白魚蛋、海帶結、蟹爪棒肉、一口魚腐、千島龍蝦丸、魚皮餃、一口台灣黑椒腸、帆立貝、炸響鈴、凍豆腐,萵筍等等,全部食材都幾新鮮,上菜速度都算快,食物味道不錯。🥤唯獨飲品種類就比較少,只有汽水、烏龍茶、鮮奶忌廉、蘆薈飲品、檸檬茶等等。🤡不過整體嚟講,座位尚算闊落,呢個價錢性價比都算高,侍應服務態度都幾好,會主動幫手加湯,值得一讚!🦦大鍋口海鮮火鍋店 (佐敦)佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場12樓
🦦大鍋口海鮮火鍋店 (佐敦)
佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場12樓