2020-11-19
之前喺尖沙咀行街經過呢間舖頭嘅分店都已經好想試但冇時間 今日難得放假 特登出嚟試一試你先😏之前喺網上都見到呢間新開嘅法式薄餅 今次嚟到位於金融中心中環嘅分店 入邊環境都零舍有格調☺️入到去嘅座位都幾舒服 可以舒舒服服同朋友傾吓計👍🏻呢度除咗crêpe之外 都有好多其他唔同嘅鹹食由於太多選擇揀唔到 所以我哋就叫店員推介🤣店員就推介左一鹹一甜嘅crêpe 可以試唔同嘅味🙈•Turkey, Brie and Cranberry Crêpe🌮•-呢個係期間限定嘅口味 梗係快啲試吓先啦🙈一切落去就見到入邊好豐富嘅餡料 有火箭菜 火腿 芝士 類似wasabi乳酪 同埋有少少紅梅醬酸酸地中和返油膩感 而層次都好豐富同好creamy阿!🤤之後就食甜嘅😋•Peach Cobbler🍑•-啱啱新鮮煎好嘅法式薄餅 配埋香滑嘅雲呢拿雪糕 做到冰火交融嘅感覺❄️🔥而個Crêpe好香玉桂味 面頭有啲脆粒 入面仲有啲煮過嘅蜜桃果肉同埋藍梅醬 成個感覺就唔止剩係得死甜👍🏻之後我同朋友每人仲叫咗一杯Hot Chocolate!🙈•Nutella Hot Chocolate ☕️🍫•-加埋之前大熱一時嘅Nutella榛子醬口味
之前喺網上都見到呢間新開嘅法式薄餅
之後就食甜嘅😋
•Peach Cobbler🍑•
之後我同朋友每人仲叫咗一杯Hot Chocolate!🙈
•Nutella Hot Chocolate ☕️🍫•
加埋之前大熱一時嘅Nutella榛子醬口味 本身仲要同朱古力就係friend已經好夾 飲落更有層次👍🏻
•Ruby Hot Chocolate 🍫 💕•
呢杯真係值得推介 因為本身Ruby Chocolate 喺坊間都唔係常見 亦都屬於貴價朱古力 重點佢哋係仲要發揮得淋漓盡致!
當食完杯面上面嘅cream之後 碎碎嘅Ruby Chocolate慢慢溶化入杯熱朱古力到 而且本身Ruby Chocolate自帶少少果味 成個感覺層次豐富好多!
總括呢度嘅食物同埋環境質素幾好 同埋坐落中環 價錢亦都相對算親民 嚟呢度chill下 傾吓野都係唔錯嘅選擇!🙈