想食呢間好奈咖喇但好揀唔揀 揀左最凍既夜晚食首先因為呢間係一間小食店,雖然係有飯賣,但座位係就咁係街邊開張摺枱出黎坐咖姐咁今日叫左兩份菇同兩份意粉飯叫左一份帶子烤菇,選用既菇本身就冇乜味,但係係幾juicy 既,搭配忌廉汁同芝士,都算不過不失另外一份菇係芝士煙肉烤菇,呢個就相對濃味同較香口,煙肉有先炒過,脆口煙肉再配juicy烤菇,口感比帶子烤菇多,但個汁就搶左個菇本身個味,頭先都話過本身菇已經冇乜味,所以整體黎講帶子烤菇係比較好食切開左就係咁,都真係幾多汁然後到個意粉飯其實係小食店想食埋正餐就唔應該期待太多咁呢個西班牙汁豬頸肉飯落到我枱既時候,我第一個反應係,咦?乜我叫左碟頭飯咩?雖然賣相唔太好,但食落都唔太差既個汁係偏辣,係好辣,但如果你唔怕辣呢你係會食到佢其實係有少少帶甜,當然食食下條脷辣到唔係點食到味就另計啦如果個汁少返d會好d,因為食到尾其實好咸另一個係芝士菠菜雲吞賣相就比上面個飯好d,起碼似返個西餐既呢個就有配少量沙律菜,沙律菜本身配左沙律醋,因為食左上面個飯先就食唔出咩味咁,但都食到個醋都幾酸,所以正常食應該就太酸喇意大利雲吞配肉醬,整體冇咩特別,食到有芝士但味道唔出,
想食呢間好奈咖喇
但好揀唔揀 揀左最凍既夜晚食
咁今日叫左兩份菇同兩份意粉飯
蒜蓉芝士帶子烤菇

芝士煙肉烤菇

切開左就係咁,都真係幾多汁

然後到個意粉飯
其實係小食店想食埋正餐就唔應該期待太多
西班牙汁豬頸肉飯

雖然賣相唔太好,但食落都唔太差既
如果個汁少返d會好d,因為食到尾其實好咸

另一個係芝士菠菜雲吞
賣相就比上面個飯好d,起碼似返個西餐既
意大利雲吞配肉醬,整體冇咩特別,食到有芝士但味道唔出,菠菜就真係食唔出喇
肉醬芝士菠菜意大利雲吞

整體黎講,都可以去試烤菇既
價錢唔算太貴,味道都可以,而且係即叫即做
可以一試
2018-01-08