Thu night 要搵朋友食正嘢、飲兩杯、吹吓水,嚟緩和星期四晚上開始發作嘅 holiday mood。八點前有 happy hour,朋友梗係唔會錯過,可惜我身體不適,只可以叫杯洛神花茶補一補! 先嚟啲佐酒小食,Parma ham with melon、軟殼蟹、吉列生蠔。Parma ham with melon 上枱時已經排得整整齊齊,每件瓜上鋪咗塊 just fit size 嘅 Parma ham,然後淋上香草dressing  炸軟殼蟹我嫌佢細隻咗啲同唔夠乾身、脆口。而吉列生蠔就脆卜卜,朋友食到舐舐脷!開咗個胃,叫份焗羊架set dinner 幾個 share,再加黑松露三文魚沙律 同 海鮮雜薈,夠晒飽!!焗羊架配紅酒汁,要五成熟,用咗麵包糠鋪面,香口得嚟,咬落去又juicy。 黑松露三文魚沙律,我仲以為係生嘅三文魚,原來我錯了!件三文魚係熟咗架!!配埋一大堆沙律菜同蕃茄,建康之選。海鮮雜薈記得有青口、蝦、魷魚,用蕃茄汁燴  跟餐有green salad、湯同是日甜品送。但我見到menu 上「朱古力梳乎里」,即雙眼發光,唔點唔得!  都好大份量,但對於我呢個朱古力痴

Carlsberg
洛神花茶

Parma ham with melon
炸軟殼蟹
吉列生蠔

焗羊架
黑松露三文魚沙律
海鮮雜薈記得有青口、蝦、魷魚,用蕃茄汁燴
海鮮雜薈
 都好大份量,但對於我呢個朱古力痴嚟講,食完豐富美味嘅正餐後,一定仲有位俾至愛chocolate souffle。
Chocolate Souffle