2018-05-19
每次有朋友問起尖沙咀有咩餐廳推介,我都會講起彌敦左岸,雖然只有在半年前食過一次,但卻令我印象深刻。雖然係酒吧,但食物款式選擇多,平時食飯都係約7點,覺得自己黎得太早,因為今晚Live Band 9:00先開show,但好開心侍應安排左係好前,希望食完野來得切聽歌。🦀🍝Spaghetti Crab Me at Sea Urchin $218蟹粉、蟹肉分量多,充滿鮮味,而朋友鐘意食海膽,話好好味。我地都好鐘意個自家制意大利麵,有口感外,吸收哂個汁鮮味十足。🐔Spring Chicken $238好多野食簡唔到,最後順朋友意簡左春雞,因為即整制作需時要等25分鐘。估唔到都幾大隻,切開仲有好多餡料,有黃豆、肉粒等。不過我地都覺得稍為熟左d,但身旁既手切薯條香脆好味。🍏🍨Apple Tart $68個人好鐘意呢個甜品,開心果雪糕香濃軟滑,仲有果粒添。蘋果撻果肉有口感,一冷一熱,味道口感一流。🧀🍨Cheese Tart $65榴蓮雪糕味道好濃郁,唔會太甜,一樣好好食。芝士撻上碟後用碟輕搖仲有動盪既視覺,未食已經覺得好邪惡,外層曲奇帶有焦香味,唔會有油膩感。🍹Nathan Garden $68花茶味
🐔Spring Chicken $238
🍏🍨Apple Tart $68
🧀🍨Cheese Tart $65
🍹Nathan Garden $68
花茶味重,滿佈花花,非常吸睛。
🍹Peachy Coco $68
蜜桃茶既味道,味道唔會太濃,仲有兩粒好甜既荔枝食。
最後食食下甜品Live Band終於開始啦😍,表演者都係外國人組合名叫H2O,唱得好好聽👍🏻,真係聽到唔捨得走。見到有兩枱唔同既客人慶生,除左有煙花外,H2O仲唱生日歌添,如果我係果個女主角一定會好開心😚。
呢度環境有調情,無論飲酒、食飯、朋友聚會、慶生都好適合。下次我一定會捉埋其他朋友一齊黎享受一下。