放左工同朋友去soho 區飲杯野,講下心事😉,今次就試吓依間以「茶」做cocktail 嘅洒吧,今次我哋都叫咗杯「my cup of tea 」同「tea tone」,另外仲叫咗啲小食:蟹肉拖羅蓉蝦多士,香煎雞皮餃子配月見汁,微醺拼盤,月見雞肉串燒拼盤😊小編推介「my cup of tea 」幾有特色,以綠茶Gin 酒作base , 佢係一杯熱Cocktail再加一杯凍嘅Cocktail,職員介紹我哋飲一啖熱,之後一啖凍,因為熱個杯Cocktail個酒精都好強烈,而凍果杯就容易啲入口,咁樣就可以中和個種強烈嘅感覺😉,呢個present真係好正!另外一杯「tea tone」就比較容易啲入口,有啲淡淡嘅茶香同果香味,唔係好飲得走嘅朋友,其實都可以試吓呢個😊至於小食,小編就推介微醺拼盤同月見雞肉串燒拼盤,微醺拼盤有魷魚圈,酥炸杏鮑菇,鳳尾蝦配檸檬海鹽,雖然拼盤全部都係炸物,但都唔會有好油膩嘅感覺,仲食到有淡淡的海鹽味月見雞肉串燒拼盤當中有包雞皮串,雞胸串同雞軟骨串,好少串燒會有雞胸串,估唔到食落去肉質都好嫩滑,而且仲好Juice,另外雞皮串同雞軟骨串餸酒一流😉