2018-06-09 422 瀏覽
未識呢間店之前,熟悉我的人都知道我唔、鍾、意食米線!!!除非係lunchtime 大班同事拉隊硬夾要食,否則一般我係絕對唔會食米線囉!!自從一次俾姑仔夾左去食呢間店之後,我就開始愛上食米線啦,並慢慢去接受其他米線連鎖店~通常我都點這個$39自選炸菜肉絲米線,包自選餸一款,我當然係選最貴丁個part餸,感覺划算賺到嘛😂如果唔怕要啃骨的話,極度推薦試南乳雞件,入味咸香,未曾係別的店吃到這種美味。蒜香雞中翼/蒜香雞扒/香炸豬排也不錯,比較沒那麼重口味。這家的炸物都是分開上的,一嚟唔怕炸物浸腍,二來是即點即炸,所以和米線上枱時間不一致~這家的秘制甜酸菜真的很下米線,爽脆且微酸微甜的滋味,假如有得零售賣,我一定棒場掃個3、5罐!!而且湯底吃罷不會有口渴的感覺,相信不會是用味精粉之類調出來的~

2018-06-05
午餐