餐廳: Green Waffle Diner (擺花街)
資訊:

趁着假期,帶埋啲小朋友去大館附近玩。玩到咁上下係時候要搵嘢食,但係蘇豪區嘅餐廳間間都細細間座位都有啲迫,帶住小朋友真係好煩。再行落少少就搵到呢一間Green Waffle💓知道依間餐廳喺出名食waffle,佢哋有無麵粉嘅pancake,同埋佢哋選用嘅材料都好新鮮,好放心俾小朋友食!我個小朋友坐唔定個人不停轉來轉去,如果去到好迫嘅餐廳,我一定會崩潰🤣呢度嘅環境好舒適座位都好闊落坐低嘅時候餐廳侍應仲有顏色筆比佢玩,岩晒佢! 填色紙上面仲隱藏咗兒童Menu 。因為我小朋友比較大食,我叫咗兩個餐俾佢先夠飽🤣。小朋友都係鍾意食甜嘢,個意粉食得好慢,但pancake逢一聲就食晒 ,睇嚟應該幾好味🤣🤣因為上面擺滿左新鮮嘅水果同忌廉 ! 我就叫左個晚餐 ,中環區黎講晚餐都幾抵食,有湯🥣有前菜,有主菜有嘢飲又有甜品! 個湯🥣係蘿蔔湯,味道比較清新,薯條係新鮮炸出嚟嘅好脆口又熱辣辣 !個牛扒睇落賣相都幾好,但略嫌覺得唔夠味,可能我本身食得濃,點少少鹽食即刻好味好多!最後飲埋杯嘢,食完甜品真係好滿足💓
趁着假期,帶埋啲小朋友去大館附近玩。
玩到咁上下係時候要搵嘢食,
再行落少少就搵到呢一間Green Waffle💓
知道依間餐廳喺出名食waffle,
佢哋有無麵粉嘅pancake,
同埋佢哋選用嘅材料都好新鮮,
好放心俾小朋友食!
我個小朋友坐唔定個人不停轉來轉去,
如果去到好迫嘅餐廳,我一定會崩潰🤣
填色紙上面仲隱藏咗兒童Menu 。

2022-10-18