📍La Famille (中環)🔍中環港景街1號國際金融中心商場3樓3098B號舖-----下個月就係👩🏻阿媽節,本來Plan左同家姐一齊煮個大餐同Mami慶祝,點知佢前兩日竟然同我地講話母親節約左好耐無見嘅x師奶、y師奶同z師奶打牌......既然係咁,我地就唯有提早同佢慶祝啦~每年嘅母親節我地都習慣會買蛋糕比Mami,而今年就試左La Famille嘅母親節蛋糕,貪佢顏值高,少女心滿滿嘅Mami一定中意😊。-Dearest Mom 香芋椰子戚風蛋糕 ($398):雅緻嘅粉紫色忌廉唧花配合仙氣嘅藍色繡球鮮花花瓣,蛋糕雍容華貴嘅外型同Mami嘅氣質非常匹配☺️。芬郁嘅椰子香氣令人未食已經垂涎,香芋椰子忌廉食落質感滑如絲,戚風蛋糕則綿如雲,加埋台灣大甲芋頭蓉,每一啖入口都感覺到澎湃嘅芋椰香,而且中間仲夾有一層香糯嘅麻薯同爽口嘅椰肉,令蛋糕整體輕盈中亦不失咬口。-PS:本身個蛋糕再靚啲,可惜B仔手殘......攞返屋企嘅時候毁壞左少少😂,圖中係我盡力修復之後嘅樣子。-👶🏻B仔整體評價:8/10個👍🏻👶🏻B仔抵食程度:7/10個👍🏻 👶🏻B仔環境評分:買走yo👶🏻B仔味道評分:8.5/10個👍
📍La Famille (中環)
🔍中環港景街1號國際金融中心商場3樓3098B號舖
-----