2022-12-23 124 瀏覽
眼見身邊個個朋友都去日本嘅🥲因為自己工作關係去唔到,所以唯有食返餐日本居酒屋當去咗🙈平時行過呢頭都冇見到呢間日本餐廳,我諗應該係新開,所以就入去試吓😊因為都貪佢入邊嘅裝修都似似地日本居酒屋🤩醉酒鮑魚係凍食㗎,所以就當前菜,入口好香酒味,鮑魚亦都唔韌,好軟身,唔會好似食擦子膠咁,唔錯唔錯👍🏻炸雞軟骨呢碟炸雞軟骨份量勁多,而且揸得好好味,喺出邊食過嗰啲份量都冇呢間咁多,入口亦都硬骨骨,但係呢度肉多個軟骨,所以入口冇咁硬,味道亦都唔錯京蔥雞肉串勁大條京蔥,雞肉亦都好大舊,我諗出邊都食唔到呢個份量,呢個size,雞肉好滑,燒到好香入口好Juice味道唔錯雞腎串雞腎都好好味,好香口,唔會燒到硬梆梆,有咬口👍🏻炸雞皮呢個真係不得不讚,雞皮炸得好香脆,入口脆卜卜,重點係分量足夠,因為出邊食開嘅炸雞皮或者燒雞皮份量少到好似好珍貴咁,但係呢度嘅包你食得滿足,值得encore👍🏻五花腩串超香豬油味🤩五花腩唔會太肥,入口好軟身翠玉瓜串呢度嘅燒翠玉瓜真係可以不停encore,因為燒到好多汁,唔會好似出邊嗰啲咁乾身,多汁之餘又食到燒烤嘅味道,一流燒三文魚鰭三文魚期份量都好多,燒到皮脆肉軟,勁有骨膠原口感,肉質唔

醉酒鮑魚

炸雞軟骨

京蔥雞肉串

雞腎串
雞腎都好好味,好香口,唔會燒到硬梆梆,有咬口👍🏻

炸雞

五花腩串
超香豬油味🤩五花腩唔會太肥,入口好軟身

翠玉瓜串

燒三文魚鰭
三文魚期份量都好多,燒到皮脆肉軟,勁有骨膠原口感,肉質唔錯,絕對無擺咗好耐嘅雪藏魚味道

牛油蒜蓉焗花甲
通常出面嘅花甲都唔係花甲,係俾啲蜆仔,而呢間居酒屋真係俾花甲,蜆肉大大隻,份量亦都足夠兩個人食,勁香蒜蓉味,每一隻花甲都好入味

建議未去到日本旅行住嘅朋友可以嚟呢間居酒屋度試吓,令你有置身日本居酒屋嘅環境底下食住日本菜,真係唔錯嘅選擇😊
2022-12-21
10 分鐘 (堂食)