2023-08-07 33 瀏覽
🥬至從兩年幾前開始左我嘅Green Monday之後👩‍🍳除咗自己每個星期一做款素食分享之外❤️我亦都多左發掘更多素食嘅餐廳🍴今次呢間😍用「素造精彩」形容就最貼切喇💯🍴餐廳細細間❤️座位唔算多🪑所以上去之前一定要訂位呀✅呢度係新派素食🥕除咗好食之外👍食物嘅賣相靚😍打卡一流📷🦆京都片皮鴨 $128 : 好精緻呀😍呢個京都片皮鴨賣相同傳統嘅片皮鴨基本上係無乜分別👍素嘅片皮鴨炸到脆卜上好香口🔥值得一讚係佢個包住片皮鴨個個皮一啲都唔馬虎👍皮與皮之間都一樣隔咗一張牛油紙✅令到個皮會黐埋一舊💯🍱傳統和風薑蓉白冷麵 $88 : 估唔到素食都可以食到一份咁正嘅傳統和風薑蓉白冷麵🥳冷麵嘅柔軟度啱啱好✅唔會煮得太林👍呢個好推介喔🥳🌮台式叉燒割包 $68 : 包住叉燒包嘅包好軟熟✅佢哋將素叉燒切粒粒放喺入面👍配埋啲醬汁💯超惹味🥳🍜四川擔擔麵 $68 : 好喜歡擔擔麵嘅香濃花生醬味😍配埋微微辣嘅香味❤️正呀喂🥳☕️杏仁奶茶 $38 : 一壺真材實料嘅杏仁奶茶🔥又香又滑✅大滿足🈵️☕️桂圓南棗茶 $48 : 南棗本身焗完已經夠曬甜🍬再加埋桂圓入去焗🔥天然嘅甜味😍入口令人舒服喔🥳