呢幾日返工完全忙到抖唔到氣終於捱到收工 忍唔住臨時叫家姐陪我去食餐好嘅 舒緩一下爆棚嘅壓力-上網睇咗一輪之後 最後就揀咗嚟天后嘅呢一間餐廳度食串燒 餐廳店面唔大唔細 八點幾嚟到 幾乎全場滿座 好彩我哋嚟到嘅時候 咁啱有人走 餐牌有好多選擇 飲品亦好有特色 最後我哋就叫咗兩杯飲品 一堆串燒 同一款前菜-蟹將軍薯仔沙律:啖啖蟹肉同蟹籽 ,口感豐富,亦凍冰冰,夠開胃。-蒲燒鰻魚:鰻魚汁濃度啱啱好,唔會太鹹或者太甜,加係肥厚嘅鰻魚上面食 ,一啖都感到美味。-免治雞肉棒:呢度嘅雞肉棒好得意,下面有隻生蛋,第一次咁樣食,但係原來將隻生蛋加入雞肉串係非常夾,仲會令雞肉串好滑。-鴛鴦翠玉瓜:一大一細嘅翠玉瓜,一個綠色一個黃色!再加埋上面嘅明太子醬,看著誘人,食落也是很多汁。-脆燒豆腐:味如其名,外脆內軟,中間嘅豆腐 豆味好出。-廣島蠔:新鮮肥美嘅廣島蠔,輕輕一燒已經好好食,唔需要太多嘅調味,鮮味已是出眾。-厚燒牛舌:我本身係唔食牛舌嘅,但係由於家姐食完之後極力推介,所以我都試咗一啖,而確實食落肚都真係唔錯,連我呢個唔食牛舌嘅人都覺得可以。-白鱔:必叫之選,超厚身嘅白鱔,外皮香脆,魚油豐腴,啖啖肉嘅fe

脆燒豆腐:味如其名,外脆內軟,中間嘅豆腐 豆味好出。
白鱔:必叫之選,超厚身嘅白鱔,外皮香脆,魚油豐腴,啖啖肉嘅feel ,骨亦唔多。
明太子醬燒飯團:第一次食燒飯團,感覺好得意有少少似食緊煲仔飯嘅感覺,燒完嘅飯糰🍙表面,會變得好脆,同煲仔飯有異曲同工之妙,幾得意同香口。

芒果烏龍熊茶:味道香香甜甜,淡淡茶味加芒果香互相交融,顏值絕對係令人怦然心動,係一杯齋睇已經令人壓力全消嘅治愈系飲品🍹,作為少女界嘅代表(唔好打我),個人係非常中意的