2017-07-14 1255 瀏覽
朋友岩岩系台灣反黎 太耐無見 想搵個餐廳一邊食一邊傾下計 佢住尖沙咀所以近近地 就揀放題餐廳 貪佢多野食又可以坐兩小時。入到去 座位坐得比較狹窄 但同樣野食先系重點嘛 order紙有吾同種類 剌身 壽司 空運壽司 卷物 手卷軍艦 火炙 炸物 串燒 燒物 一品料理 主食 天婦 小食 和風料理 可以比食客有更多選擇黑松露牧丹蝦壽司:依款壽司 我叫左好多次 原因系因為蝦身好爽口 而且帶有鮮味上面有一少撮既黑松露 食落有黑松露味 味道特別!香芒花之戀:甘岩又系有黑松露系面 另外有一舊芒果肉 中間有沙律醬 芒果令花之戀更加fresh 芒果味道開胃 但不太酸 令到食落去 感覺吾會太濟!芝士軟殼蟹卷:頂部有少量蟹子 增加口感 軟殼蟹為林身 食落吾會太漏!鹽燒海蝦:叫左好多黎食海蝦燒到岩岩好 吾系死蝦黎!咬落去依然爽口 仲要無黑色既蝦腸添!燒雞軟骨:個人覺得太過咸身 可能落得太多鹽。天婦羅蝦:蝦身同樣好爽品 外皮炸到金黃色 而且炸得鬆化!大家可以試下喔!焗廣島蠔:系有菇同蟹柳 下身有廣島蠔 蠔身並不腥 真是另類的焗蠔!刺身:三文魚刺身 切得尚算厚身 所以有口感 味道鮮味!甜蝦刺身 又叫左好多 因為好爽

黑松露牧丹蝦壽司
依款壽司 我叫左好多次 原因系因為蝦身好爽口 而且帶有鮮味
上面有一少撮既黑松露 食落有黑松露味 味道特別!

香芒花之戀:

芝士軟殼蟹卷:
頂部有少量蟹子 增加口感 軟殼蟹為林身 食落吾會太漏!

鹽燒海蝦:
叫左好多黎食

燒雞軟骨:
個人覺得太過咸身 可能落得太多鹽。

天婦羅蝦:

焗廣島蠔:
系有菇同蟹柳 下身有廣島蠔 蠔身並不腥 真是另類的焗蠔!

刺身
三文魚刺身 切得尚算厚身 所以有口感 味道鮮味!
甜蝦刺身 又叫左好多 因為好爽口 鮮甜 絕無腥味!
日本玉子刺身甜身 不錯!
鮑魚片刺身 個人覺得帶點點腥 但朋友吾覺腥!
希靈魚刺身 吾腥 由於切得比正常為厚 大大增加口感!
赤貝刺身 好爽口!
中呑拿魚腩刺身 切得同樣厚身 味道一般!

芝麻雞翼:
炸得好香口 又脆身!咬入去帶有肉汁 要推介比大家食!

Haagen-Dazs 雪糕:
每位食位只有一杯,揀左朱古力味 估吾到有貴價雪糕 正!