2022-10-25 35 瀏覽
終於捱過左小朋友既測驗周啦,梗係book 間好野同老公補慶祝番生日。今次簡左住大埔既朋友介紹既隱世高性價比法國餐廳,呢間幾個月前食完一直念念不忘,終於有藉口再黎食啦。上一次黎就提及既靚靚裝修,5星級既酒店service 我就唔再提啦。我地今次點左性價比超高既set dinner $688, 因為有我同老公都超like 既鵝肝牛柳😍再叫左生蠔半打$338同威靈頓牛柳$438。碟碟黎到都好似藝術品,色香味俱全👍生蠔好creamy 亦大大隻,絕對對得起呢個價錢法式濃湯加埋蒜蓉多士,好香好脆前菜蝶豆花木魚清湯鯛魚刺身加左檸檬汁酸酸地好開胃夾埋鯛魚刺身,好夾焦糖法國鵝肝撻我最鍾意呢個,每一啖都令你成個口充滿獨特嘅鵝肝味,真係食完想再食鵝肝牛柳同威靈頓牛柳我哋都叫Medium嚟到剛剛好中間粉紅色,好有肉味魚子醬多士,睇相就見到唔孤寒,一大堆魚子醬,加埋頂上既金箔,儀式咁十足老公要揸車叫左mock tail bubble bee , 橙味好fresh。我叫左puppy love 甜甜地易入口,打卡一流👍小提示其實叫set 最抵😂

生蠔好creamy 亦大大隻,絕對對得起呢個價錢

法式濃湯加埋蒜蓉多士,好香好脆

前菜蝶豆花木魚清湯鯛魚刺身
加左檸檬汁酸酸地好開胃夾埋鯛魚刺身,好夾

焦糖法國鵝肝撻

小提示其實叫set 最抵😂