2023-10-14 284 瀏覽
同閨密食飯,坐得舒服,環境好,可以慢慢傾偈,永遠都係我最重視嘅,當然如果食物水準高,就當係bonus。響銅鑼灣搵食,成日都限時限候,難得搵到一間可以book到自己心水嘅時間,我哋就決定去試吓,初頭以為係一間打卡Cafe,應該都係咖啡甜品出色,但見到裏面嘅主食,係好特別嘅日式西餐混合配,而我哋就決定揀一個主菜,想食多幾個小食,一入到去店員已經好有禮貌,安排咗我哋坐低之後,就好細心解釋餐牌,過程裏面每一款食物都好有驚喜,無論擺盤同埋味道,都同想像嘅好唔同,最窩心嘅係,店員會好留心我地有咩需要,親切咁問我哋覺得食物如何,再同我哋介紹好多菜式嘅特色,令到我聽完就已經好想再食,我覺得每樣食物都有驚喜,尤其是明太子米紙卷,完全係好食到嘩嘩聲,我每一碟食物都食得乾乾淨淨,呢一餐都未食完,我同閨蜜已經決定要盡快嚟食多一次。真心,響銅鑼灣呢個鬧市,可以搵到呢一間出色嘅Cafe,心情就好似去咗兩個鐘日本或者台灣旅行咁舒服。
2023-10-13
慶祝紀念