2022-10-20 33 瀏覽
勁耐冇去過滷友記到食野,今日經過當然要入去刷餐勁嘅😍成年冇黎,但呢間餐廳keep 得勁乾淨。呢樣嘢真係好值得讚!「蒜香炸豆腐😋」呢個豆腐絕對係外脆內軟,豆腐炸到卜卜脆,加埋勁多嘅炸蒜喺上面,成碟豆腐超級惹味。好食到震👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻「古法滷水金錢𦟌飯😋」呢個滷水金錢𦟌係餐廳嘅名物之一。金錢𦟌吸晒花椒,八角同滷水嘅味道。吞左之後仲有好香嘅滷水同牛肉味留係口入面。超出色!再加埋咗香濃嘅滷水汁!滋味到爆!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻「滷水雙拼小食 ( 豬大腸,金錢肚)🤤」又係一定要食嘅菜式,豬大腸非常入味,但冇覆蓋到佢本身嘅鮮味。金錢肚同樣出色,完全冇牛嘅膻味,但就有好香濃嘅滷水味。呢個真係數一數二咁好食!👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻「滷友豚三寶飯(五花肉,豬大腸,豬肚)😍」絕對係全豬宴!五花肉入面嘅肥肉同瘦肉比例簡直就係Perfect。口感爽脆,完全唔韌。仲要有陣陣嘅豬肉香味。勁好食!豬肚同豬大腸同樣都係大份又抵食。我真係十級like 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

「蒜香炸豆腐😋」

「古法滷水金錢𦟌飯😋」

「滷水雙拼小食 ( 豬大腸,金錢肚)🤤」

「滷友豚三寶飯(五花肉,豬大腸,豬肚)😍」