2017-08-29 514 瀏覽
#真心戒唔到口 #italianfood #意大利菜 #手工薄餅#tirumisu #salad 友人買左coupon 邀請我又食好些❤️放工break 1 break ☺️ 上到蘭桂芳,就會見到大大間既地舖,好多人坐曬係靠門既高檯高談闊論。入到裡面得我朋友一檯,可能仲係5pm 既關係。我本身都已經有啲選擇困難症,入到去其實salad, pasta, pizza 都好多選擇,但偏偏我被tirumisu 吸引了❤️所以其實果兩個菜名我都唔記得係乜名😂沙律係好味,一來新鮮,二來個汁同蔬菜、醃籽既配搭好夾Pizza 芝士份量有,足夠既!蕃茄醬係用新鮮蕃茄製造的,唔似出面果啲茄汁味。批邊仲包住滿滿既creamy 芝士,好特別👍🏼好好味,批底薄得黎有口感,唔係空氣麵包啲fd 最後,因為我哋等左成半個鐘,個pizza 都未黎,係無追單、無投訴既情況下,職員免費送了我們已order 的 house made tirumisu 給我們作道歉,真係好surprise🙊難以置信❤️但職員真的好窩心,又介紹佢覺得好食既菜俾我哋,又幫我哋追單,又主動致歉,好nice 💋Tirumisu: 比我哋平時出面食開既有啲
#真心戒唔到口
#italianfood #意大利菜 #手工薄餅
#tirumisu #salad

所以其實果兩個菜名我都唔記得係乜名😂
沙律係好味,一來新鮮,二來個汁同蔬菜、醃籽既配搭好夾

Tirumisu: 比我哋平時出面食開既有啲色差,佢呢件係有啲偏黃色,我相信佢落旦黃既份量係比出面常見的多,而cheese 既味道唔太重,反而咖啡同酒既比例調配得恰度好處。不過我個人認為手指餅多左啲,cheese 份量較少,有啲得重。同埋係偏甜既,但係值得一試的,因為出面已經好少搵到咖啡同酒既比例較得咁好,又無落魚膠粉既tirumisu 😌
2017-08-29