2022-03-26 156 瀏覽
疫情下時不時都只可以食外賣🥡,可能因為咁大大小小既外賣🥡店都多左,對於食客,多啲選擇當然welcome最近見到間新海南雞飯外賣🥡,一於又試下🐓海南雞總係百食不厭,尤其係呢啲濕熱天氣,唔想食熱辣辣既野,但又想食下中式野,海南雞介乎熱同唔熱之間就最好半隻海南雞🐓呢間店無寫係無骨海南雞,但係食落大部份都係無骨,啖啖肉,肉質都係好滑既,件數都唔少個人食雞真係唔似長輩會好快食得出係鮮雞定雪雞,但至少食呢度既海南雞我覺得合乎對海南雞既期望最滿意既係啲醬,本身好少食醬既我竟然食晒佢啲醬,醬只有呢款,味道係多酸少辣,裡面應該都係薑蒜個啲朋友啦,唔會好水又唔係好杰,岩岩好,雖然得一個醬汁,但佢真係令成件事提升左除左雞,都叫左佢滷水豬頸肉油飯,份量多,豬頸肉係薄切,每片都沾到滷水汁,肉本身應該係豬頸肉無咁肥既部份,所以拼埋滷水汁都唔會覺得勁油油飯就淡淡油飯味,重口味朋友可能會覺得有啲淡佢餐牌仲有啲其他咖哩類飯,有機會下次可以再試下

最近見到間新海南雞飯外賣🥡,一於又試下

半隻海南雞🐓
海南雞

油飯就淡淡油飯味,重口味朋友可能會覺得有啲淡

佢餐牌仲有啲其他咖哩類飯,有機會下次可以再試下
海南雞