2013-09-16 73 瀏覽
我食過好多拉麵,呢間係食完又想食,因佢啲麵係色澤係較黃而不粗不幼,食完一啖我會再想食下一啖。 我試過好多間都係千篇一律,,又硬身又黐粒粒又膠又打咗臘令臘臘,膠到想嘔,好辛苦。 我食咗呢度嘅叉燒係唔同出面烚完就算,已度係燒切出嚟好野味,厚度適中,湯底我選味噌,其他兩隻鹽燒同醬油不是太有味,但可能係日本人自己愛呢隻味。 我也在下午食過叉燒飯,45蚊,正。也食過叉燒卷,雖然係似吞拿魚,呢個卷好食,佢啲飯熱加埋塊紫菜,Like。 價錢見人見智,我覺得好食比多少少唔緊要,我每個禮拜都食一次,如湯底改良會更好。 喺香港有間日本人做嘅麵店,仲每次食都有日本人嚟,除非啲日本人係傻,睇得出香港好多人唔識食,膠到令臘臘嘅麵係勁多臘,同去街買返嚟煮啲日本麵冇分別,洗比咁多錢出街食,膠成咁就話正,真係覺可笑。 巨一,Good! ! !  冷氣不夠涼,請搞搞佢!

我也在下午食過叉燒飯,45蚊,正。

巨一,Good! ! !

冷氣不夠涼,請搞搞佢!