2018-03-10
多得家姐出糧請我食好西先食到咁有水準既日本餐廳😍 呢間位於銅鑼灣既日式餐廳主要分左兩部份,一邊係食刺物壽司,一邊係食和牛燒肉🤤今次我地食龍蝦加和牛燒肉果個套餐 「伊勢海老鐵板燒」二人前 $2088.先食餐前沙律.第一道菜係汁煮東星斑,個汁咸咸地同東星斑好夾,而東星斑好鮮甜呀👍🏼 如果肉質再滑啲會冇得輸☺️.海膽汁煮龍蝦好大隻龍蝦呀!平時海膽自己做主角,今次呢道菜要海膽低調煮成汁😳好有新鮮感!睇師傅煮既過程睇得投入😂 原來食落係另一番感覺,好特別!海膽味仍然,但多了一份香口感,而龍蝦好新鮮爽口呀😍好好食!.然後有一份燒牛肉配露荀,牛肉夠晒軟腍,非常juicy 🤤 不過有些少油膩🙈.和牛炒飯(日本產米)個飯炒得好乾身,粒粒分明,有水準👍🏼.清酒煮蜆 蜆肉好鮮甜,個清酒湯底調味調得岩好,略嫌四隻吾夠喉🙈😂.有三個選擇,我揀左柚子啫喱果籽 。柚子味突出,好fresh 呀,仲有幾款生果作伴碟,幾健康。
先食餐前沙律
海膽汁煮龍蝦
好大隻龍蝦呀!
和牛炒飯(日本產米)
個飯炒得好乾身,粒粒分明,有水準👍🏼
清酒煮蜆
蜆肉好鮮甜,個清酒湯底調味調得岩好,略嫌四隻吾夠喉🙈😂
有三個選擇,我揀左柚子啫喱果籽 。
柚子味突出,好fresh 呀,仲有幾款生果作伴碟,幾健康。