2024-05-26
😍 今次我要介紹呢間餐廳,佢位於粉嶺嘅聯和墟🏪,呢幢建築物原本係舊街市改建嘅第二性房地產😮。初時我以為會變咗什麼藝術中心👨🎨,誰知呢個舊街市改建嘅地方,原來暗藏了一間超正嘅小食店👨🍳睇咗餐牌,係提供現時受歡迎嘅經典菜式, 例如全日早餐🍳🥓同焗豬扒飯🍔等💯。價錢都幾相宜呢!我睇到佢個焗豬扒飯,特別提到用本地新鮮豬製成🐷,仲有推介,所以我第一時間就選擇了這個菜式!🍽️ 皇牌芝士焗豬扒飯 $60 - 呢個焗豬扒飯性價比真係好高㗎!味道香濃🤤,仲有滿滿的拉絲芝士😍,豬扒肥瘦都恰到好處,肉質鮮嫩多汁,實在太juicy啦💦! 真係好夠料又好食!😋如果你同我一樣鍾意焗豬扒飯,呢度絕對係個好選擇!只要$65就可以食到超級美味嘅焗豬扒飯喇!而家午餐再加$5就可以要一碗餐湯🥤,仲有免費冷熱飲品😋!其實我去過呢間餐廳好多次㗎,除咗焗豬扒飯,佢哋嘅其他午餐,例如雞扒飯🍗同意粉🍝,味道都幾不錯,所以有時間嘅話一定要嚟聯和墟支持吓呢間小店啊!👏
而家午餐再加$5就可以要一碗餐湯🥤,仲有免費冷熱飲品😋!