餐廳: 仙跡岩
資訊:

2019-07-27 1202 瀏覽
依稀記得想當年好細個都食過一兩次 印象都好模糊啦🙈環境幾闊落舒服既 d枱比起前兩手間茶餐廳疏落左一倍有多 開張首個周末特別多家長帶埋細路黎食比較多人難搵到位 同埋幾嘈下🙉 效率方面 最快黎到係碗飯 都足足等左20分鐘 野飲最遲黎等左接近40分鐘 台灣人既慢活文化 香港人真係要好好學習🤧芝麻珍珠奶茶 跟餐+$14話曬佢係香港珍奶始祖 不過味道同吹水堂呢個台灣珍奶始祖一樣 都係淡而無味既奶水 考驗緊我味蕾🥴 但好在有芝麻香味搭救😛 珍珠軟左少少 成串提子咁大塊雞/台式滋味腸 跟餐+$16/14雞扒炸得唔算乾柴 但未夠香脆 面頭既鹽酥粉鹹鹹甜甜 的確充滿台式風味 而台灣腸味道好難唔正常 不過就同雞扒差唔多價錢 只能說...雞扒太抵食了!!!🤥師大小兵哥牛肉麵 $43牛肉份量幾足 當對佢冇咩期望之際 食落又有驚喜喎😍 牛肉滷得入味 整體唔算韌 仲食到肥瘦層次同埋連帶既筋位😋 牛肉湯幾香 味道偏甜 飲落感覺好舒服 食完個口仲殘留住牛既油脂香🥰 但裏面既蘿蔔好生硬 麵比較淋 冇乜煙韌彈牙感覺台式雞翼滷肉飯 $49做乜比碟canteen頹飯我!!!💩💩💩 計我話49蚊不如食返樓下臺味雞翼肉燥飯 餸同
依稀記得想當年好細個都食過一兩次 印象都好模糊啦🙈

芝麻珍珠奶茶 跟餐+$14

大塊雞/台式滋味腸 跟餐+$16/14

師大小兵哥牛肉麵 $43

台式雞翼滷肉飯 $49
做乜比碟canteen頹飯我!!!💩💩💩 計我話49蚊不如食返樓下臺味雞翼肉燥飯 餸同飯都多1.5倍 好食N倍!🤩

新開張惠顧滿$100送神秘小禮物一份 (😼😼😼)

一名住客憑住戶證可攜帶三名訪客入閘