啱啱想寫食評先知 Open R 寫已搬遷。其實都係同一間 不過名字寫法唔同左 但讀音 相同 嫲酸樂 食過3 ,4次 發覺 味道 相似 但唔同左。舊時 食米線 配 酸 辣湯 會係番茄溶底 ,會配 酸菜,d 酸菜 切得 比較細 粒 形狀 係粒狀 唔會係 條狀,入口唔會只得酸辣味 ,會帶有少少番茄味。2012/2013年開始響 調景嶺店 已經好喜歡食。九龍灣間店 改左名后 感覺 似頂手轉讓 但味道 似譚X 加舊時 相混。可能呢期 譚X 真係聲勢浩大啦!小店都要迎難而改~不過呢間味道點變 佢價錢 都係無點變 ,食過幾次,坐附近啲客仔 都話係忯食。出面食個車仔麵 都5,6x蚊啦!唔係咁架價錢。最近仲有加5/8蚊 可以 轉奶茶 飲過 真係 幾好飲。雖然好忯食 但 經常 滿座 ,睇過價錢牌~貴,平都有,但我呢個平民 仍然 堅持 食 50蚊以下,buget 只能夠維持44蚊左右。都有少少擔心,呢類 中小型店 係咪 就快 被KO呢?
啱啱想寫食評先知 Open R 寫已搬遷。

不過呢間味道點變
佢價錢 都係無點變 ,食過幾次,坐附近啲客仔 都話係忯食。
出面食個車仔麵 都5,6x蚊啦!唔係咁架價錢。

最近仲有加5/8蚊 可以 轉奶茶 飲過 真係 幾好飲。

都有少少擔心,呢類 中小型店 係咪 就快 被KO呢?