2010-06-12 71 瀏覽
今日囝囝考完試, 帶佢到這間試試, 看看小朋友是否啱食 ! 去到門口, 囝囝話 "好靚呀 " ! 佢無想過工廠區附近有如此的店舖, 非常特別, 又有特色, 還有很多他從未見過的擺設 。他點了一個午餐是茄汁波蘿焗豬扒飯、奇異果綠茶 + 羅宋湯, 後來又見是下午茶時間, 忍不住叫埋 豬扒包 + 我點的百香果綠茶, 頭盤先來了湯, 囝囝飲了一口由於個湯對他來說太 "西化", 佢飲開老火湯唔多啱, 益了我, 我最喜愛的沒有人同我爭 。 至於茄汁波蘿焗豬扒飯, 他說好好味, 吃了一半個豬扒包來了, 個賣相非常吸引, 忍不住要即食; 新鮮的生菜配以豬扒, 簡單組合, 小朋友至愛, 好快就入晒個肚仔 。至於 奇異果綠茶, 囝囝叫了很後悔, 淡而無味,轉飲了我點的百香果綠茶, 還很快飲完話 ""。昨日天氣很熱, 但店內郤非常 "涼爽", 真係好好 "享受"。阿囝出了門口望望附近還問 :點解這間店3:00多點解還有咁多人 "?

2010-06-11