2013-01-14 1187 瀏覽
今次係第4次黎呢度食tea buffet, 原本係想睇下我最愛既面包布甸繼上次咁差之後有冇改善, 點知竟然冇左...不過都有其他好好味既野食, 都食得好開心好滿意 ~~熱食: 黎左4次 今次第1次有三文魚食!! 雖不是魚生, 但都好過冇! 香草芝士焗三文魚 大啖大啖三文魚肉, 面頭有好多morzarella cheese, d cheese 味又勁濃郁, 真係超爆正呀!!! 而炸魚柳配千島醬 都好好味~~ 牛仔腸 & 素咖哩角都唔錯~ 炸南瓜鯪魚餅比炸魚柳更好味~ 而豆角炒牛柳 d 牛柳都好夠腍, 好好味~ 另外仲有蘿蔔炆雙丸, 洋蔥焗薯, 時蔬, 蒸排骨, 炒飯, 炒意粉, 饅頭等冇食~冷盤: 芝麻米通昆布卷蝦仁 d 昆布甜甜地 好好味, 最欣賞佢手工, 有個小小既結綁住昆布卷, 而咁細既昆布卷入面竟然仲包住d 醃漬菜, 真係好靚好的骰 同埋花功夫!! 凍肉/ 午餐肉, 鱸魚柳 都好味~肴肉(事後先知原來係豬前蹄@@!!) 第1次食, 有辣油辣辣地 好味, 透明既位置(tendon?) 有嚼口, 食落又幾得意~ 芝麻銀魚仔都好味~ Caesar salad 既面包粒係腍&油立立的,
不過都有其他好好味既野食, 都食得好開心好滿意
~~

熱食: 黎左4次 今次第1次有三文魚食
!! 凍肉/ 午餐肉, 鱸魚柳 都好味~肴肉(事後先知原來係豬前蹄@@!!) 第1次食, 有辣油辣辣地 好味, 透明既位置(tendon?) 有嚼口, 食落又幾得意~ 芝麻銀魚仔都好味~ Caesar salad 既面包粒係腍&油立立的, 不過又好味wor~ 仲有其他沙律 & 自己配材料的, 貪得意食幾粒好少食既鷹咀豆~ 好粉~? 仲有凍意粉, 三文治等~
甜品: 鮮奶燉蛋勁香甜爆溜!!! 真係好滑好滑, 甜度又o岩o岩好, 真係超爆正好味
!!! 豆沙和菓子個皮煙煙韌韌, QQ咁, 好好味又好好玩~ 杏仁香蕉朱古力pizza 雖然我唔鍾意食香蕉, 但竟然覺得呢個pizza 好好味
!!! 雖然知道pizza hut 有甜pizza, 不過今次係第1次食甜pizza, 面層既杏仁片好香脆可口, 下面係custard & then 香蕉, 再下一層就係薄薄既朱古力醬(但都夠味) 同餅底(厚度適中), 成個pizza 就咁食都好好味!!! 近邊既地方仲好脆chak chak 添 ^^~!! 香芒柚子藍莓布甸好夠甜, 好好味
~!! d 芒果同柚肉又 1 d 都唔酸/苦, 好甜 ^^~ 啫喱mousse, 朱古力雲石mousse 同lime mousse 都好味~ 雜錦曲奇如南乳曲奇(星形)好香南乳味, 好好味!! 果乾曲奇都好好味~!! 而心形既原味曲奇就冇乜特別好味.. 椰撻好味~ 撻皮鬆化~ 仲有菠蘿蒟蒻, 士多啤梨parfait, 啫喱, 桂花糕, 糖水(羅漢果?) ~ 石榴/芒果雪花冰都好好味~ 不過覺得後者好味d, 因為甜d~ toppings 今次有椰果揀^^, 好味~ 仲有菠蘿, 哈密瓜, 蜜瓜, 紅豆, 綠豆等~ sauces 就有奇異果醬, 士多啤梨醬, 朱古力醬等~
其他: 仲有麵檔, 太卷, 雀巢雪糕, 牛奶樂朱古力雪條等~ 飲品有西柚汁, 橙汁, 蘋果汁, coffee & tea 等~

今次雖然冇左我好想食既bread pudding, 不過竟然有三文魚^^!! 冇左素春卷換來炸魚柳/ 鯪魚餅~ 之前既炸生果/ 芝麻煎堆 又變左做甜pizza!! 雜錦曲奇又好味左~ 整體覺得d 野食高檔左, 而價錢又冇increase~ 而且整體d 野食都好好味
~ 又飽~ 所以今次食得都滿意& 開心
~ staff 服務都唔錯~ polite~
2013-01-12
$104.5 (下午茶)
慶祝紀念
除夕