估下我係忌廉下收埋左d咩?蛋糕?錯!係烏冬呀~😆呢間'忌廉下的烏冬'其實我都bookmark左好耐,今日先知原來除左忌廉烏冬,佢地仲有賣近期大熱嘅吉列牛,而且仲係呢度嘅第二名物添😍,咁就一於食下佢地嘅大熱s啦。忌廉咖哩烏冬$78🥘提提大家,想打卡就要'打在上枱時'啦📸即係唔好諗住啲嘢食來齊先影,上枱就好影,如果唔係忌廉會變軟,會塌左落去🥴味道方面,一開始食會有種食緊'合味道既感覺,啲忌廉係無用嘅,只會慢慢令你碗嘢越來越水同淡,係唔會令烏冬食落creamy左嘅,烏冬本身creamy全因為個咖哩醬汁texture夠杰🤷🏻‍♀️同埋去食個日就唔好著白色衫啦,滴左好難洗架….🤦🏻‍♀️吉列牛定食$148🥩(定食除左配有飯素嘅白飯同麵豉湯之外,仲有一人份嘅芝麻醬豆腐同芝麻醬車厘茄🍅)份量比想像中少,啲牛都幾韌下,同埋麻麻地香。醬汁來講,酸汁可以帶出牛既鹹味,wasabi就可以令塊牛無咁油膩。牛油蜜糖單骨雞翼$65🍯呢個都幾多人推薦,但真心完全唔牛油,而且個蜜糖味怪怪的,雞翼肉質仲幾乾添😣
估下我係忌廉下收埋左d咩?蛋糕?錯!係烏冬呀~😆

忌廉咖哩烏冬$78🥘
同埋去食個日就唔好著白色衫啦,滴左好難洗架….🤦🏻‍♀️

吉列牛定食$148🥩

牛油蜜糖單骨雞翼$65🍯