2021-09-06 97 瀏覽
今日趁中環街市開左去左中環行下,天氣熱到30幾度無理由唔買返杯野飲,上次試過旺角間nuttea 覺得好正,今次見到附近有分店,當然食過返尋味飲多次門面都係一貫嘅作風,簡單整潔睇下餐牌發現佢原來有d係季節限定,間中有新野試,咁先可以令人有新鮮感季節限定都會放係當眼處,一入去就知有咩新嘢試我就緊嘅試新野,叫左杯蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶,真係超級正,比我預期中好超多蘋果脆片份量好多,一食就知無加人工糖,食落脆口,唔係平時街邊買加左糖精既加工野,因為加左少少楓糖漿係面,所以有楓糖既甜味食到停唔到,一陣就消滅晒,奶蓋好厚好creamy 最後茶味唔會太甜,坐係中環街市一邊食奶蓋一邊飲茶,好chill 上次飲過宇治抹茶覺得好正,今次介紹比朋友試,評價都好高宇治抹茶奶蓋上面係杏仁,好香脆,奶蓋配抹茶真係無敵抹茶走糖,飲落回甘,再配一匙有杏仁既奶蓋,有甜味有香味又回甘,仲要夏天飲涼浸浸咁下次再要去試新嘢原來仲有得送貨

門面都係一貫嘅作風,簡單整潔

季節限定都會放係當眼處,一入去就知有咩新嘢試

蘋果脆脆楓糖堅果奶蓋茶
食到停唔到,一陣就消滅晒,奶蓋好厚好creamy

上次飲過宇治抹茶覺得好正,今次介紹比朋友試,評價都好高
宇治抹茶堅果奶蓋茶

宇治抹茶奶蓋上面係杏仁,好香脆,奶蓋配抹茶真係無敵
下次再要去試新嘢
原來仲有得送貨