🌈🐭今次又係米線關注系列🤪荃灣馳名肥仔雲南米線改咗去九龍灣重開,對於港島米線控既🐭泥講,絕對係好消息🤣終於唔使去咁遠😂九龍灣店舖雖然比較隱世,聽聞呢間米線平日都會大排長龍,🐭而家就為大家介紹🫶🏻📍肥仔雲南小鍋米線 九龍灣牛頭角道3號得寶商場地下🔥墨魚頭腩肉酸辣米線(微辣) $34兩個餸都係王牌推介,真係冇失望👏🏻😆墨魚頭(+$13)每條都幾粗,夠爽脆彈牙,唔會好韌,有淡淡墨魚鮮味,一碗都有八九條,份量都算多。🔥腩肉(+10)醃得好入味,五香麻油夠香,肉比較薄但又唔會太肥,🐭覺得啱啱好,值得一試啊!不得不讚佢嘅湯底唔會係食完勁有罪惡感勁Heavy個種重口味湯底,反而係清清地但係神奇地好夠香辣味,酸菜夠晒酸,🐭好鍾意❤️,完全將碗米線昇華。 米線口感正常,但份量真係多到嚇死人,不論係米線同埋配料,都好足料,細食女仔絕對食唔晒🤣🦑炸魷魚鬚 $36王牌小食之一,一上菜已經聞到勁香嘅酥炸味,佢唔會係好厚粉嗰種炸皮,每條魷魚鬚沾上一層薄薄的炸粉,口感好酥脆剛剛好,但又唔會太熱氣嘅感覺,出邊好少地方食到呢一種口感,好食到停唔到,正🔥🧄蒜泥白肉 $36同譚仔小食唔一樣,呢度嘅蒜泥白肉冇咁重口味,感覺

📍肥仔雲南小鍋米線
九龍灣牛頭角道3號得寶商場地下

🔥墨魚頭腩肉酸辣米線(微辣) $34

🦑炸魷魚鬚 $36

🧄蒜泥白肉 $36
同譚仔小食唔一樣,呢度嘅蒜泥白肉冇咁重口味,感覺冇咁heavy🤣 白肉加上辣油和蒜蓉,味道夠惹味,口感層次分明。