2009-06-02
同個朋友慶祝生日 , 行開旺角又想食放題 , 大多會簡喱間青葉 。 青葉我都食過3次 , 水準都算唔錯 , 價錢都ok , 一於再幫親!今次星期六上到去超多人 , 不過 , 等左一陣就入得去 , 環境真係好似街市甘 , 嘈到爆 , 最頂唔順係個知客阿哥勁大聲講" 易啦絲媽些" 響正我耳邊講 , 耳膜都穿 , 總之比起以前個環境嘈左好多 , 好唔舒服。不過 , 都唔理叫左野食先 , 一開始都係大多叫刺身 , 咩都要d啦! 之後 , 睇下其他點菜紙仔 , 發覺好多野都冇左 , 換黎d比較平ga款式 。 刺身上黎 , 個買相都好唔惦 , d三文魚好細塊 , 望落仲要好唔新鮮 , 全無光澤 , 食落去仲要好梅 , 好無魚味 。 至於其他刺身好求求其其 , 無heart何言 。 壽司好硬 , 至於其他食物水準下降 , 我唔會再去 。我食過有幾間比多20蚊 , 水準高班勁多 , 點解唔搵間好d呢 ?