2023-04-05
如果麵包控喺度嘅話都應該會留意到人氣幾時都咁旺盛嘅享樂烘焙🥯出咗新包包🤣😝食就食咗好耐,不過一直未有出食評俾大家😛所以outdated嘅我今晚終於捨得post😆🌟摩卡奶酒流心蜜瓜包☕️ $18wow! 喺ig見到人哋影得勁流心,原來係真㗎喎😍本身就好鍾意飲咖啡嘅我,一聽到個名都覺得好正🤤點可以唔試!包體方面,外皮係一如既往嘅香脆,仲有淡淡嘅咖啡味,而且每個都焗到脹卜卜,食落鬆軟又唔會覺得食空氣嘅感覺~內餡方面,我就咁叮熱咗20秒嚟食,外層微暖,咬到中間啲Mascarpone芝士就好似熔岩咁湧晒出嚟😍🤤超流心呀!食落去奶香好重,而且有淡淡的酒味🤎而且圍繞住流心芝士嘅係咖啡奶酥😍一向都好鍾意食享樂烘焙嘅奶酥,而呢一次都冇令我失望😌摩卡味好濃郁,而且做得好濕潤,配合埋流心奶酒有一種食緊Tiramisu嘅感覺🥰好好味😋個人覺得螞蟻人🐜應該會好鍾意呢款😗因為佢嘅甜度都係享樂入面頭幾位甜度最高嘅包~連咁鍾意食甜野嘅我食完都覺得要飲下水🫢🤣有啲漏!不過!呢款都係我覺得享樂最好味嘅包!😋無論係內餡定配搭都做得好出色😚同埋建議一定要整熱嚟食😛咁先會流心~!🌟享樂排名榜🌟(純粹個人主觀評價)🥇摩卡奶酒流心蜜
🌟摩卡奶酒流心蜜瓜包☕️ $18
🌟享樂排名榜🌟(純粹個人主觀評價)
🥇摩卡奶酒流心蜜瓜包
13. 肉桂卷
14. 法國LESCURE草莓麻糬酥
15. 湯種紫菜肉鬆芝士貝果
加一服務費:❎
回頭率:❤️❤️❤️❤️❤️ (5個❤️為滿分)
📍地址:享樂烘焙 (九龍灣)
九龍灣常悅道21號The Eastmark地下3號舖