2017-09-10
朋友話月頭要食好d,於是帶左我黎呢間餐廳/bar食飯兼飲杯野~呢度除左有野飲,仲好似一般餐廳咁有主菜同甜品食。呢度d野飲好靚呀~D花花好靚呀~配合埋飲品嘅花味,真係又香又好飲呀(女生最愛)其實左邊係mocktail: Nathan Garden $68 甘菊、乳酸、茉莉花蜜、蘋果汁右係cocktail:Taste of life$108 甘菊、花蜜、檸檬汁、紅西柚、酒首先叫左個烤雞肉凱撒沙律D芝士多得好誇張!幾乎蓋過晒d雞肉,雞肉係全瘦嘅烤雞胸,感覺好健康,仲有d菜好新鮮,食落索索聲~主菜黎喇:烤西班牙黑毛豬扒配法邊豆及燒紅薯店員建議7成熟,一切落去d肉汁就流晒出黎,好juicy!而且黑毛豬扒本身肉質就好鬆軟同冇膻味,配埋法邊豆同新薯,份量好足呀手拆蟹肉蟹粉汁自家製意大利粉伴鮮海膽(限量發售)呢個意粉好有驚喜!手拆蟹肉蟹粉,真係有好多蟹肉同膏,唔係得少少hea你,鮮海膽刺身好鮮甜,連埋番茄粒同個酸酸地嘅汁食好夾,睇落以為好少,但個碟都幾深下架!其實食到呢度已經好飽!但好在女人有第二個胃係裝甜品嘅!完美嘅晚餐以呢個朱古力心太軟伴雲呢嗱雪糕作結尾~心太軟朱古力好香醇同埋唔會太甜,外層仲焗到
呢度除左有野飲,仲好似一般餐廳咁有主菜同甜品食。
呢度d野飲好靚呀~
其實左邊係mocktail:
右係cocktail:
首先叫左個烤雞肉凱撒沙律
烤雞肉凱撒沙律
主菜黎喇:
烤西班牙黑毛豬扒配法邊豆及燒紅薯
烤西班牙黑毛豬扒配法邊豆及燒新薯
烤西班牙黑毛豬扒配法邊豆及燒新薯
手拆蟹肉蟹粉汁自家製意大利粉伴鮮海膽(限量發售)
手拆蟹肉蟹粉汁自家製意大利粉伴鮮海膽(限量發售)
其實食到呢度已經好飽!但好在女人有第二個胃係裝甜品嘅!
完美嘅晚餐以呢個朱古力心太軟伴雲呢嗱雪糕作結尾~
朱古力心太軟伴雲呢嗱雪糕
心太軟朱古力好香醇同埋唔會太甜,外層仲焗到脆脆地添。