2022-07-08 1113 瀏覽
十幾二十年前放題興扣單,你寫十佢比一。馬辣你宜家咁玩等執!午市幫襯,全場得一成入座率......照試啦。選擇正常,有肉,飲品配料甜品種類同市面類似。牛肉選擇款式都有幾款。落單問題就來啦,規定每樣野每次落兩份。即係一碟牛肉薄薄3片,你每次最多點6片。都無問題,咪點密d囉。點知每次落單後要等五分鐘以上,要强調全店得二三十人,十台左右。同埋厨房食材一早整定一份份。同其他放題店速度比較,明顯慢。高潮位係白鱔片每次來一份,叫人來問,個位阿叔唔憂做甘話"規矩係每次一碟”,我講明我每次落單都係2份,次次來一份,唔係大意,擺明扣單上。阿叔都老實,話厨房係甘。真好笑。觀察一陣,下欄野就比較肯上比食客,貴少少就hold住隔耐d上少d。中間有一個貌似厨房大佬出來了解,即刻額外攞三四份牛肉白鱔上來。佢自己都唔好意思。不過大佬走左,之後落單都係扣減兼慢上。開門做生意大方d啦,無比較無傷害。其他幫襯過放題真心無咁劣。大家唔信午市上去望下,場面冷清無需訂位,事出有因。呃人無回頭。門口招呼個位阿叔態度惡劣。厨房大佬一個難救。
十幾二十年前放題興扣單,你寫十佢比一。馬辣你宜家咁玩等執!
呃人無回頭。門口招呼個位阿叔態度惡劣。厨房大佬一個難救。
題外話/補充資料: 阿叔差,其他員工有禮貌。不過暗底出劣招假放題。
2022-07-04