2013-10-19 319 瀏覽
星期四屋企人約家姐食飯,決定試新野。我媽同家姐先去喜多郎拎位,我隨後到。一入到去, 感覺D WAITER好似好急想做生意咁,勁積極咁問我几位,我勁有禮貌答佢地巳經有位喇, 佢地一聽到即刻黑面,轉身唔理我, 感覺有D 不良好。咁大間店星期四晚8:00先坐得三張枱(9 個客人左右),冷清得好緊要。佢地有三個WAITER,以為咁少客人佢地會SERVE 得好D, 點知。。。。。。我地叫左牛肉拉麵,龍蝦沙律, 鐵板鵝肝(兩塊鵝肝), 四件三文魚, 四件牛油果軟殼蟹卷物 (加埋埋單都$5XX)佢上茶係好有問題, 十分鐘黎左個拉麵, 賣相好普通但係好味的, 湯底好正,D 麵有吸到湯嘅精華。之後再等左二十分鐘, 咩都無上 (但店得9 個客)。跟住我家姐去左厠所,有個呀姐無啦啦拎三隻生蠔過黎上菜,我地即刻話無叫過, 佢唔知係咪想搏朦話係去左廁所果個客叫左(我家姐),但我家姐同我地全家都係唔食生蠔的。好在我家姐好快出左黎話佢無叫過生蠔。我起初以為佢俾錯枱,但原來成間店無客人叫過盤生蠔佢收番盤生蠔入廚房。唔知係咪想搏我地朦,等我地唔小心食左D 生蠔要俾錢,點解我咁講?你睇埋後面發生咩事就知。跟住黎左鐵板鵝肝

跟住黎左鐵板鵝肝($16X),落單時問幾成熟時話要全熟,但食果時發現入面得五成熟,但外面就煎到黑焦,有D腥但都叫好食嘅,不過呢個價好多更好選擇。龍蝦沙律D小龍蝦肉唔係原隻,係D打成蝦醬,都好食嘅。最推介同好味係三文魚壽司,舊飯好實D三文魚夠新鮮肥美,我地叫四件但只係上左兩件,今次果個呀姐竟然發現自己落單少左兩件WOR, 幫我地加單。

到戲肉喇!我地叫四件牛油果軟殼蟹卷物($8X), 一啖咬落去發現係炸蝦而唔係蟹黎,同落單個呀姐講問佢係咪又落錯單,佢笑笑口話: “係呀?唔好意思! ” 好似覺得好好笑,跟住就完全IGNORE 我地
,再叫佢果時佢又喺度傻笑。賣單時佢話係師傅攪錯左, 但我見到張單係佢落錯做牛油果炸蝦,佢先認係佢落錯
但都係要計番我地錢(因為我地咬左一淡先同佢講,但唔咬點知係蝦定蟹?), 佢攪錯左要入我地數,成九十蚊嘅卷物唔應該咁囉!個老板娘同師傅見到但無出過聲,有咩理由咁都要計番我地錢?同埋得咁少客人,落單有咩可能錯成咁?軟殼蟹同炸蝦差咁遠!生蠔更加無可能!所以話佢係咪搏朦囉! 收呢個偏高價錢仲要咁嘅服務, 唔得LOR!
2013-10-17