2020-01-21
呢日全日都落住雨,氣溫都下降返一兩度,凍凍地咁就當然要食下火鍋暖暖身啦!!!呢晚就同朋友仔黎左食一人火鍋做“獨·撚”xpp呢度有三款一人鍋可以揀,每款都有不同火鍋料既配搭,之後再自選湯鍋、麵食同飲品~~我同朋友都睇中左以牛肉做主打既“蘭”HKd$158套餐:)呢度既醬料係自取自助既兼唔會額外收費,仲唔洗加一添!!!個晚我揀左店員推薦既“蜂巢豆腐白湯鍋”做湯底,湯頭有淡淡既參味,感覺好滋補xpp仲有吸味既豆腐同鴨血係個鍋入面添!!之後火鍋料有兩層第一層主要係肉類、餃類同丸類~~底層就係麵食同蔬菜類我地本身仲驚唔夠食,仲追加左手打蝦滑、魚皮餃同水晶叉燒飽添!!不過我地都高估左自己既食量,因為食完本身套餐入面既火鍋料之後,原來已經好飽架啦,好彩追加既份量唔多,我地先唔會做大嘥鬼炸~~個晚我仲將套餐入面既免費飲品,加左12蚊轉飲呢杯“腐竹雞蛋糖水沙冰”,食完熱辣辣既火鍋之後再飲啖冰凍甜潤既沙冰,感覺一流!!
呢晚就同朋友仔黎左食一人火鍋做“獨·撚”xpp
我同朋友都睇中左以牛肉做主打既“蘭”HKd$158套餐:)
呢度既醬料係自取自助既兼唔會額外收費,仲唔洗加一添!!!
仲有吸味既豆腐同鴨血係個鍋入面添!!
之後火鍋料有兩層
第一層主要係肉類、餃類同丸類~~
底層就係麵食同蔬菜類