2019-12-03 55 瀏覽
最近天氣凍左勁多,係條街行多兩秒都唔想,一諗起食飯就緊係要打邊爐暖笠笠啦!呢間任食火鍋非常多人,人氣十足,過左9點依然排曬隊!門口已經有兩個雪櫃,任飲既選擇非常多,仲要有支裝飲品,不錯!成間舖用白色做設計,非常開揚既大玻璃,光線十足,乾淨俐落既感覺,而且用平板落單,方便快捷又環保香濃沙爹湯底拼蟲草花雞湯底 (+20)沙爹湯底非常濃,蟲草花藥膳味香又有雞味,一濃一淡既湯底配搭非常重要~頂級牛頸脊(贈送)每枱都送既牛肉,上枱速度非常快,切成簿片既牛肉唔韌有牛味,放沙爹湯更惹味~海鮮拼盤(贈送)打邊爐有咁多野送難怪咁多人排隊,海鮮清洗乾淨,無泥無沙,食落鮮味,放淡味湯底更食到鮮甜,不錯星班片(一份)星班片無骨,肉厚,咬落唔會太淋,不錯黑松露蝦蟹餃(右一)松露味頗香,皮薄唔硬,食落肉汁豐富,不錯蟹粉丸(右二)普通味道不過不失爆濃芝士丸(右三)推薦一試,芝士味勁爆香濃而且份量十足,一咬芝士爆曬出黎,正芝士墨魚丸(右四)彈牙既墨魚丸配上少少既芝士味,比普通墨魚丸更吸引有鴨血同台灣墨味腸,特別既菜式!而芋線同金菇吸味既材料當然要放沙爹湯,吸味嘅好選擇金沙咸蛋炸魚皮,咸蛋味濃而且香濃。即炸手工紫菜響鈴

香濃沙爹湯底拼蟲草花雞湯底 (+20)

頂級牛頸脊(贈送)

海鮮拼盤(贈送)

星班片(一份)
星班片無骨,肉厚,咬落唔會太淋,不錯

黑松露蝦蟹餃(右一)
松露味頗香,皮薄唔硬,食落肉汁豐富,不錯

蟹粉丸(右二)
普通味道不過不失

爆濃芝士丸(右三)
推薦一試,芝士味勁爆香濃而且份量十足,一咬芝士爆曬出黎,正

芝士墨魚丸(右四)
彈牙既墨魚丸配上少少既芝士味,比普通墨魚丸更吸引

金沙咸蛋炸魚皮,咸蛋味濃而且香濃。
即炸手工紫菜響鈴卷,特別既響鈴入面有紫菜,食落香脆又有咬口,紫菜味香更添風味

萵筍片&蘿蔔片放沙爹湯吸收精華,淋左既蘿蔔真係非常好味

芝士紫菜蝦蟹餃,推薦一試,芝士味香濃又帶少少紫菜味,食落十分驚喜,十分滿意

仲叫左個稻庭烏冬,沙爹味撈烏冬,彈牙又惹味!

最後唔小得叫個油麥菜,新鮮水嫩,有半份同一份簡~感覺健康之選~

呢間非常多人既火鍋店,性價比頗高,贈送既食物都新鮮,旺角任食火鍋既好選擇!