2006-11-09 2 瀏覽
上星期五約埋班friend去rice paper食晩飯, total五個人。我呢両年去rice paper已經有十次八次, 毎次都發覺D waiter/ waitress都唔同左様, 難道經濟好左, D人跳左槽。個晩都算OK, 不過就貴左D, 五個人吃左HKD1120。食物水準好采都keep得住。推介菜式1.鴨飯–飯香撲鼻, 鴨燜得好林2.軟殼蟹紙米巻 –my favor dish, 配埋個甜酸汁, 香脆醒胃3.咖哩牛腩–簡直係一流, 無得頂, 又唔太spicy, 加埋D椰汁, 香滑!4.魔鬼魚青芒沙律–沙律OK, but 唔多覺有魔鬼魚, 不過可以一試5.自選蛋榚–毎次黎rice paper必食dish, 甜品bar自選蛋榚配自選ice-cream or sorbet, 今次揀左chocolate almond cake配chestnut ice-cream。Chestnut ice-cream 味道唔錯, 若有粒粒栗子仲正, 個cake就比較硬及太甜, 女士們要keep fit就三思。不過, 而家好似寒酸左, 以前一坐埋位好似有杯凍水(仲有D lemon favor),但現在要HK

推介菜式

1.鴨飯–飯香撲鼻, 鴨燜得好林

不過, 而家好似寒酸左, 以前一坐埋位好似有杯凍水(仲有D lemon favor),但現在要HKD12(毎位)置有杯凍水, 好似可以refill既。値唔値就見人見智。我地一班人全部叫beer, soda等等, 三十零蚊杯都可以接受。