2011-08-03
尋日一行四人走來食潮州菜, 因為有訂位的關係, 所以來到可以即入座, 但座位就係煮食counter的隔離, 比較嘈和熱, 但算了尋晚都幾爆場, 望落去起碼有9成滿座805PM坐低, 810PM已點好菜, 包括有 滷水拚盤 / 糯米釀大腸, 金瓜鉻, 什菜煲, 荔芧鴨, 820PM, 先來一碗滷水拚盤, 入有鵝肉, 掌翼, 豬耳, 紅腸, 雞蛋, 豆腐等, 算係多樣化, 味道亦唔錯840PM, 再來一碟糯米釀大腸, 即炸的, 熱辣辣, 但大腸比較薄身, 完全食唔出係大腸包糯米之後再等20分鐘到九點, 都仲未有其他菜出, 我們鄰座的食客, 也是剛有一兩碟菜上場, 不論係我地, 其他食客, 都不斷在舉手, 希望搵個侍應問下發生乜事, 點解出菜甘慢但人手明顯的不足, 除了傳菜的人, 都唔見有侍應主動行埋來, 或有行過的, 自言自語的說, "知道你地等好耐啦, 我地已經追緊"但佢係邊行邊講的, 無特別話同邊一台人客講最後, 到九點, 我地起身走人, 去到櫃台埋單, 服務員用對講機了解情況後, 只收我地兩碟食物的錢, 但"sorry"都無句門口, 亦已經企了十幾人, 在等九點後的特價場, 祝佢地
尋晚都幾爆場, 望落去起碼有9成滿座
805PM坐低, 810PM已點好菜,
之後再等20分鐘到九點, 都仲未有其他菜出,
我們鄰座的食客, 也是剛有一兩碟菜上場,
但佢係邊行邊講的, 無特別話同邊一台人客講
門口, 亦已經企了十幾人, 在等九點後的特價場, 祝佢地好運啦